Lyžovanie-MS: V zjazde Mazeovej piate zlato, Vonnová prepadla

06.02.2015 Celý región

Vail/Beaver Creek 6. februára (TASR) - Slovinka Tina Mazeová sa v piatok v americkom Beaver Creeku stala majsterkou sveta v zjazde, v kráľovskej lyžiarskej disciplíne. Potvrdila v nej vlaňajšiu zlatú olympijskú medailu zo Soči a na pódiu si oproti utorňajšiemu super-G vymenila poradie s Rakúšankou Annou Fenningerovou.

Obe superhviezdy doterajšieho priebehu šampionátu delili dve stotinky, tretia Švajčiarka Lara Gutová zaostala 34 stotín. V superobrovskom slalome bronzová Lindsey Vonnová spravila v zjazde ešte viac chýb a na pomery svojho zjazdárskej charizmy "vybuchla", piate miesto a strata +1,05 s po dojazde elitnej 30-ky pretekárok bolo pre čerstvú rekordérku v počte pretekových víťazstiev vo Svetovom pohári veľkým sklamaním. Slovensko v zjazde nemalo zastúpenie, reprezentantky Veronika Velez-Zuzulová a Petra Vlhová pricestujú do dejiska 43. MS cez víkend na točivú časť súťažného programu.

Tina Mazeová získala už svoju dvanástu medailu na vrcholných podujatiach, z toho piatu zlatú. Je to najlepšia bilancia zo všetkých aktívnych lyžiarok a podčiarkuje to fakt, že majstrovský i olympijský titul ju zdobí v najsledovanejšom zjazde. Zlato na MS získala pred dvoma rokmi aj v super-G a obrovskom slalome, v ktorom je aj olympijská víťazka. Cenné kovy zbierala aj v kombináciách a medaila jej chýba jedine v slalome, čo zrejme bude jej veľkým cieľom na tomto šampionáte, najmä ak sa v hustých bránkach SP drží priebežne na treťom mieste a vyhrala otváraciu súťaž zimy v Levi.
 

Vyberte región